Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

Atelier pentru copii mici mai prietenoși

Atelierul își propune să îi ajute pe copii să transforme pornirile agresive în deschidere, receptivitate, interacțiune prietenoasă. Vom exersa înțelegerea propriilor senzații, emoții, scopuri și identificarea dorințelor și emoțiilor celorlalți, bazele empatiei. Prin abordări jucăușe bazate pe mai multe arte – teatru, muzică, storytelling, joc, dans – urmărim să îi atragem pe copiii între 2 și 6 ani spre modalități prietenoase de contact și acțiune în lume.

Structura atelierului

5 ședințe de câte 1 h, la care participă perechi părinte/îngrijitor + copil. Adultul va avea partea lui de acțiune, nu va fi doar spectator. Conținutul tuturor ședințelor are ca scop reducerea agresivității, exersarea răspunsurilor prosociale, adică prietenoase, de colaboare. Toate sunt participative.

Ședința 1. Scenete cu păpuși, care prezintă situații din viața preșcolarilor care pot degenera spre agresivitate, pauzele de gândire și comportamentele prosociale posibile.

Ședința 2. Cântece live, compuse pe aceleași teme, pe care copiii le susțin prin anumite sunete și mișcări.

Ședința 3. Poveste în care copiii și adulții sunt personaje colective și există o Zână a vorbelor dulci, care le stimulează adresarea agreabilă, cu blândețe. Zâna strânge vorbe dulci de la copii, le oferă mici simboluri ca semn că au intrat în casta vrăjitorilor cu vorbe dulci.

Ședința 4. Limbajul atingerii – durere sau disconfort vs siguranță. Înțelegerea efectului asupra celuilalt. Jocuri de contact și colaborare.

Ședința 5. Dans/mișcare – cum exprimăm emoțiile cu corpul, tropăieli, unduiri, ce multe putem exprima! Inclusiv mimică – strâmbături, bezele, emoții pe față.

La finalul fiecărei ședințe exersăm reglarea emoțională necesară după o activitate intensă – 10 min de liniștire prin respirație în poziția broscuței.

Dacă vă interesează un atelier doar pentru părinți, vedeți la atelierul de neseriozitate cum puteți aborda prin joc tot felul de probleme de comportament.

Dacă vă interesează să aflați mai multe despre cum și de ce e bine să acționăm când copiii mici au tendințe agresive, citiți articolul Siminei pe această temă.

Detalii organizatorice

Le găsiți pe toate pe coloana din stânga. Pentru orice nelămuriri, sunați-o pe Simina Diaconu la 0732009198 sau scrieți-i la simina at motanov punct ro.

Antrenoarele atelierului

Claudia Ciobanu este regizor de musical, scenarist și muzician. A scris și regizat două spectacole pentru copii – „Heidi”, după Johanna Spyri (Opera Comică pentru Copii) și „Invizibilii”, după Ioana Pârvulescu (WonderTheater). Iubește să lucreze cu copiii, învață și se inspiră continuu din lucrul cu ei. A ținut cursuri de actorie, scriere creativă și canto pentru copii. Crede cu toată inima că lumea poate fi un loc armonios atâta timp cât ne susținem și încurajăm copiii să fie creativi, empatici și să dobândească uneltele cu care să se exprime liber.

Simina Diaconu e psiholog, în curs de acreditare ca psihoterapeut cognitiv-comportamental. De când e părinte, a început să fie foarte interesată de relațiile dintre părinți și copii și de cum se dezvoltă fiecare prin aceste relații. E fascinată de dinamica de susținere reciprocă ce apare în grupurile de dezvoltare personală pe care le facilitează. De asemenea, este fondatoarea Academiei Motanov și coordonează organizarea atelierelor de la început, din 2014.

Scrie pe siminadiaconu.ro

Explorează mai mult